Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims (VOEM) vzw  

 
 

VOEM-ACTIVITEITEN

________________________

 • EMANCIPATIEPRIJS 2017: 4 december, De Buren, Brussel. Deze prijs gaat naar mensen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van emancipatie. De laureaten kunnen actief zijn op verschillende terreinen: sociaal-cultureel werk, onderwijs, welzijn, sport, cultuur,... Via deze open call nodigen we iedereen uit om personen of organisaties voor te dragen. Gelieve je nominatie te motiveren. Er zal een shortlist volgen met alle genomineerden. Doe je nominaties t.e.m. 20 november via het google-formulier: klik hier!
 • Antwerpen, sept-dec 2015: Info-Sessies "Opvoeding".
  *** 26 september, 10u-12u: Inleiding & Kennismaking;
  *** 10 november, 10u-12u: Praten met je tiener;
  *** 24 november, 10u-12u: Nieuwe media en vragen van ouders;
  *** 8 december, 10-12u: Tieners en nieuwe media.
  Org.: VOEMvzw, Vrije Keuze vzw & VormingPlus vzw. Info (pptx): klik hier!.
  Locatie: Elegast Buurtwerking, Twee Netenstraat 13A, 2060 Antwerpen. Contact: Mina Chebaa A., Gsm: 0489/11.99.05.
 • Gent, iedere vrijdag, 19u-20u: "Zwemuurtje voor Vrouwen". Het ganse jaar door! Org.: VOEMvzw Vrouwenwerking Nieuw Gent. Zwembad Revalidatiecentrum UZ Gent. Voor een vlot verloop van inschrijvingen en betalingen verwachten wij de deelneemsters om 18u30 aan de ingang. Info: facebook.

 • VOEMvzw goes Europe!
  Het Grundtvig programma is één van de vier sectorale programma’s van het Europese Programma ‘Een Leven Lang Leren’ en richt zich op alle vormen van de niet-beroepsgerichte volwasseneneducatie. Met dit programma zoekt men een antwoord op de uitdagingen die zich stellen door de veranderingen in de maatschappij en de arbeidsmarkt. Volwassenen worden genoodzaakt hun kennis bij te stellen. Verder is er een nood aan opleidingsmogelijkheden waardoor ze hun know-how & competenties kunnen verbeteren en ze zich kunnen aanpassen aan deze evoluerende, vergrijzende maatschappij.
  Het huidige project YWOLI – "Young Women Orientation for Labor Integration" - beoogt ‘laag opgeleide jonge vrouwen toe te leiden naar de arbeidsmarkt’. De doelgroep op wie men zich focust zijn jonge vrouwen (20-30 jaar) actief binnen onze organisaties, die hun secundaire studies hebben afgewerkt en moeilijkheden ondervinden om op professioneel niveau deel te nemen aan de maatschappij.
  Dit partnerschap onder de coördinatie van Roemenië bestaat uit de volgende landen: Polen, Engeland, Spanje, België, Tsjechië, IJsland, Ierland en Duitsland. Van 5 tot en met 8 oktober j.l. vond de uitwisseling in Gent plaats (onder leiding van V.O.E.M.vzw). Tijdens die 3-daagse boog men zich over diverse thema’s waarbij de nadruk lag op ‘gender’ en ‘het leren beheersen van emoties door het aanleren van een aantal technieken’: zie de (Engelstalige) Nieuwsbrief nr 5, van 15 oktober 2014 (pdf): klik hier! Lees ook de nieuwsbrieven van de Britse (klik hier!), de Duitse (klik hier!) en de Spaanse partners (klik hier!). Bezoek de website: iwoly.eu.
  Voor meer info contacteer Nadia Srasra.
 • VOEM TV is van start gegaan! Volg ook op Facebook.


 

Image of calligraphy

"Kennis is licht, onwetendheid is duisternis"
Kalligrafie van Abdelatif Habib
Volg ons/vind ons leuk op  

 
Volg ons/vind ons leuk op  


VOEM-Secretariaat: Email

     Webmaster                                                                                                                                   Privacy Verklaring                                                                                            Free script provided by JavaScript Kit


      Update: 23 november 2015