Home Page VOEMvzw
      
Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims (VOEM) vzw

 

 

Welkom op de VOEM vzw Site!

Activiteiten

 • VOEM NIEUWSBRIEF ACTIVITEITEN SEPTEMBER 2017: klik hier!

Actueel

 • Samira BENDADI: "Rachida Lamrabet: ‘Mij gaat het om waardigheid’" (MO*.be, 7 september 2017): klik hier!
  Ze maakte haar punt al toen ze het publiek sprak in het ontmoetingscentrum Le Space en daarna in het KVS in Brussel. Nu komt ze opnieuw op dezelfde feiten terug in een essay. Ze legt uit, beschrijft, analyseert, … Want wat voor haar vanzelfsprekend is, is dat niet noodzakelijk voor anderen, beseft ze nu. ‘Misschien was dat de vergissing die ik heb begaan toen ik de film Project Deburkinisation maakte’, zegt ze.
 • "Westerse moslims steeds beter geïntegreerd" (MO*.be, 24 augustus 2017): klik hier!
  Ondanks sociale spanningen vertoont de integratie van moslims in West-Europa een stijgende lijn. Dat is de conclusie van de Bertelsmann Stiftung in hun Religie Monitor 2017.
 • Ludo DE BRABANDER: "Vijftig jaar straffeloze Israëlische kolonisatie" (Vrede.vzw,19 juli 2017): klik hier!
  Vijftig jaar al voert Israël straffeloos een kolonisatiepolitiek. Al even lang beloven de VN en de internationale grootmachten dat de Palestijnen er hun staat mogen vestigen

Nieuwe Publicaties

 • Rachida LAMRABET: "Zwijg, allochtoon!" EPO, september 2017. 170 blz. ISBN 978 94 6267 114 0. Vrijdag 8 september om 20u stelt Rachida Lamrabet haar boek “Zwijg, allochoon!” in de Roma voor.
 • Lucas CATHERINE: "Palestina. Geschiedenis van een kolonisatie". 3de herziene druk, EPO, augustus 2017. 348 blz. ISBN 978 94 6267 119 5. Kan besteld worden via Palestina Solidariteit (min 10% voor leden): info@palestinasolidariteit.be.

Nog altijd actueel

 • Samira BENDADI: "Wat racisme met een kind doet" (MO*, 26 jan 2011): klik hier!
 • Heiner BIELEFELDT: "Moslims in de Lekenstaat. Het recht van moslims mee vorm te geven aan de Europese samenleving"  (CIE, 2000, vertaald uit het Duits): deel 1 & deel 2.
 • Jan BLOMMAERT: "Racisme als perspectief". Inaugurale lezing van het vak “Racisme en Beeldvorming”, Opleiding Afrikanistiek, Universiteit Gent 25/10/2000. Op Jans blog, 2 juni 2014: klik hier!
 • Bambi CEUPPENS: "'De mijne is van de Filippijne': Racisme en seksisme in het hoofddoekendebat" (CIE, 2005): klik hier!
 • Abdoldjavad FALATURI & Udo TWORUSCHKA: "Leidraad over de islam. Leidraad voor de voorstelling ervan in de schoolboeken. Bijdrage tot de interculturele opvoeding in Europa" (CIE, 2007, vertaald uit het Duits): klik hier!
 • Wasif SHADID: "Anti-islamisme als dekmantel voor subtiel racisme" (Weblog Interculturele Communicatie, 9 oktober, 2011): klik hier! 

Image of calligraphy

"Kennis is licht, onwetendheid is duisternis"
Kalligrafie van Abdelatif Habib.
Volg ons/vind ons leuk op   
Volg ons/vind ons leuk op  

VOEM-Secretariaat: Email

     Webmaster                                                                                                                                                          Privacy Verklaring                                                                                                        Free script provided by JavaScript Kit


      Update: 8 september 2017