Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims (VOEM) vzw

 
 

PROJECTEN

________________________

De lijst wil een overzicht bieden van niet aan vaste data of plaatsen gebonden evenementen of projecten georganiseerd door afdelingen van VOEMvzw. De activiteiten staan eventueel ter beschikking van andere verenigingen.

 • Brussel: Onthaalpunt VOEM.
  In het kader van het project Powercare startte V.O.E.M. vzw met een onthaalpunt en dit teneinde de doelgroep nog beter te ondersteunen. Hier kan iedereen terecht met zijn welzijnsvragen. Heeft u een vraag rond huisvesting, kinderbijslag, inkomen, medische hulp, onderwijs,...? Kom gerust langs! V.O.E.M. helpt u op weg en verwijst u graag door naar zijn bevoegde welzijnspartners.
  Wanneer? Vanaf maandag 1 oktober 2012; elke 1e en 3e maandag van de maand van 14 tot 16h.
  Waar? V.O.E.M. vzw, Lakensestraat 68, 1000 Brussel, Tel. 02 503 13 25, GSM: 0495 81 34 23; E-mail: onthaalpuntvoem@gmail.com
  Met de steun van Powercare, BWR en de VGC. Zie ook de pagina op Facebook.

 • Antwerpen: Project "Gekleurde armoede", Kalender 2012.
  Dialoog over armoede binnen de Marokkaanse gemeenschap.
  Org.: Vrije Keuze vzw. Partners: VOEM vzw, APGB, E Buurtwerking, Stad Antwerpen.
  Het project ‘gekleurde armoede’ is een 2-maandelijkse bijeenkomst voor vrouwen van Maghrebijnse afkomst. Dit project is opgestart voor en door deze vrouwen waar wordt nagegaan wat de noden en behoeften zijn.

  Folder met kalender (.doc): klik hier!
  Contact : Projectcoördinator : Chebaa A. Mina, minachebaa@gmail.com, gsm : 0489/11.99.05.

 • Reizende Fototentoonstelling 'Thuiszorg in Diversiteit'. Afdeling Antwerpen. Voor uitgebreide informatie op deze site: klik hier!
  De tentoonstelling is op aanvraag beschikbaar voor lokale verenigingen en buurtwerkingen.
  Contact: Secretariaat, Montignystraat 34, 2018-Antwerpen, tel/fax 03 272 35 07; Email: klik hier!.

 • Fotokoffers (1): « De Arabische revolutie in beeld » door Karim Abraheem. Afdeling Brussel. De “Arabische Lente” startte in Tunesië en groeide over de grenzen heen. Hoe komt dit en welk gevolg krijgt deze roep om vrijheid? Om een antwoord op deze vragen te krijgen trok fotograaf Karim Abraheem naar Tunesië en Egypte om er de mens achter de revolutie in beeld te brengen.
  Dit resulteerde in een prachtige reeks met kleuren en zwart-wit foto's.
  De reeks over Tunesië is beschikbaar vanaf maart 2012:13 kleurenfoto's van 40 x 50 cm en 7 zwart-wit foto's van 50 x 60 cm; de reeks over Egypte is beschikbaar vanaf mei 2012.
 • Fotokoffers (2): « Aids: ver van mijn bed? » door Layla Aerts. Afdeling Brussel. Fotografe Layla Aerts trok in opdracht van Artsen Zonder Grenzen naar Kinshasa om er een reportage te maken over het leven met hiv/aids in Congo. De toegang tot gezondheidszorg voor mensen met hiv/aids in Congo is ronduit catastrofaal. Layla toont ons de harde realiteit; we kunnen op zijn minst spreken van een aangrijpende fotoreeks met stof tot nadenken.
  De reeks is beschikbaar vanaf maart 2012: 19 kleurenfoto's van 30 x 45 cm en 2 kleurenfoto's van 45 x 70 cm; op dibond.


  De "Fotokoffers" zijn op aanvraag beschikbaar voor lokale verenigingen en instellingen.
  Voor de affiche (.doc): klik hier! Voor meer info: V.O.E.M. vzw, Lakensestraat 68, 1000 Brussel; tel. 02/503.13.25; brusselsevoem@yahoo.com.

 

Image of calligraphy

"La connaissance est lumière, l'ignorance est obscurité"
Calligraphie de Abdelatif HABIB
Volg ons/vind ons leuk op  

 
VOEM-Secretariaat: Email: klik hier!
(Free script provided by JavaScript Kit)

Firefox Download Button  Get Thunderbird 

Webmaster:

      Update: 2 mei 2014